Skrotnisse och hans vänner

DATUM: 2012-10-28 / TID: 14:26:00
PUBLICERAT I: Vardagligt / KOMMENTARER: (0)
Något jag aldrig någonsin kommer kunna förstå är hur man kan tycka att Skrotnisse var ett lämpligt barnprogram. Så otroligt vidrigt och obehagligt att jag än idag har riktigt svårt att se på det. Kommer ihåg när jag gick i lågstadiet och vi skulle ha någon form av klassens timme med filmvisning. Dom skulle visa Skrotnisse och jag klarade inte av det, jag mådde så otroligt illa av tanken att behöva se på det. Så jag frågade fröken om inte jag kunde få sitta och jobba istället. Det fick jag och Denise gjorde även mig sällskap, min fina vän!
Bara det att det får kallas för barnprogram är ju helt sjukt!
 
Om det finns någon därute som lyckats missa det, grattis till er!
Men om ni ändå vill se vad det är för något så kan ni följa länken här nere..
 
Annars då? Back to tentaplugg!

Last day

DATUM: 2012-10-28 / TID: 10:43:49
PUBLICERAT I: Vardagligt / KOMMENTARER: (0)
Igår fick det flytta in en liten kompis hos mig, så idag hade jag sällskap på promenaden :)
 
Skönt att få lite luft!
Eftersom det är sista dagen innan tentan så kommer det bli en heldag med plugg!

Tentaplugg och prestationsångest

DATUM: 2012-10-27 / TID: 23:44:23
PUBLICERAT I: Vardagligt / KOMMENTARER: (0)
Ibland känner jag mig riktigt korkad.. Helst av allt skulle jag vilja dra täcket över huvudet och önska att jag hade lite mer tid på mig. Hade varit så otroligt skönt att fixa tentan på första försöket men börjar känna mer och mer att det blir nog omtenta för min del. Men okej, så länge som jag klarar det någon gång, så gör det väl inte så mycket? Poängen räknas ju i alla fall oavsett om man klarade tentan på första eller andra försöket.. Så ja, jag försöker acceptera att jag faktiskt kan få underkänt på första tentan och det kommer vara okej. Är alldeles för duktig på att hacka ner på mig själv och det gör ju ingen nytta! Så därför kommer jag ägna tiden jag har kvar till att försöka få in det jag behöver i huvudet och hoppas på det bästa! Önska mig lycka till, det kan behövas..
Något positivt är väl att vi får dra tillbaka klockan inatt så då får jag en hel extra timme till plugg imorgon.
 

No story lives unless someone wants to listen

DATUM: 2012-10-26 / TID: 10:18:00
PUBLICERAT I: Kreativt - Foto / KOMMENTARER: (0)
Var så fint väder imorse så jag slängde på mig kläderna, tog med kameran och begav mig ut så fort jag vaknat.
Här kommer några bilder från promenaden.
 
Näst på schemat står frukost och tentaplugg!

Let it snow!

DATUM: 2012-10-25 / TID: 19:31:14
PUBLICERAT I: Vardagligt / KOMMENTARER: (0)
Var inne i stan när jag fick se att det snöade ute. Det slutade dock efter två minuter innan de övergick i regn men jag hann se det i alla fall. Under kvällen har det snöat mer här 'ute på landet' där jag bor! :)
 
Tänk att man kan bli så glad för så lite, jag är överlycklig!! Har saknat snön sen den försvann i våras så jag passar på att gå ut, andas vinterluft och beundra den vackra snön! En lycka som inte går attt beskriva!
Tog bussen in till campus för att köpa biljetter till mig och Emelie inför torsdag nästa vecka då det är overalls-invigning och sedan fortsatte jag in till stan för att köra lite gemensamt-plugg med henne! Vi passade på att unna oss lite hämtmat då det faktiskt är csn-torsdag! :)

Chill out time

DATUM: 2012-10-23 / TID: 22:20:37
PUBLICERAT I: Vardagligt / KOMMENTARER: (0)
Trycker i mig lite värktabletter och känner att det blir ryggläge resten av kvällen, inte bra för ryggen att sitta i sängen och plugga. Nästa möbel jag investerar i måste få bli ett riktigt skrivbord eller bord i alla fall så jag kan plugga ordentligt. Kanske en riktigt stol också, hade nog inte varit dumt.. 
Nej nu ska jag fortsätta vilandet, mer plugg på schemat imorgon!
Min fina familj som jag saknar jättemycket! <3

Ask us no questions and we'll tell you no lies

DATUM: 2012-10-23 / TID: 12:08:26
PUBLICERAT I: Vardagligt / KOMMENTARER: (0)

Råkade visst sitta uppe till 00.45 inatt och plugga.. Men det var det värt, hade sånt bra flyt att jag inte kunde sluta!

 

Mycket pluggande nu, sitter i biblioteket och översätter och renskriver de teorier och begrepp som vi bör kunna inför tentan.. Har seminarium klockan 13, det sista för denna kursen. Kanske kan komma upp något nödvändigt så jag tänkte gå dit i alla fall. Glömde mina hörlurar imorse så blir nog hemfärd efter seminariet eftersom det är lite för mycket störande ljud här inne. Men det gick bra att plugga hemma igår så det blir nog bra! 

 
Fick veta igår att min kära lillasyster inte kommer hem över jul, väldigt ledsamt tycker jag. Hoppades att hon skämtade men det gjorde hon inte.. Kommer vara väldigt tomt utan henne. 
 
Men idag ska jag försöka plugga järnet så att det inte gör något att jag sticker iväg på lägenhetsvisning imorgon!

Into the great wide open

DATUM: 2012-10-22 / TID: 18:48:08
PUBLICERAT I: Vardagligt / KOMMENTARER: (0)
Idag har jag cyklat fram och tillbaka till affären, cirkus 8 kilometer totalt om jag räknat rätt. Dagen har väl mest bestått av tentaplugg men passade på att ta en lite joggingtur innan det blev mörkt också på 3 kilometer så jag känner mig rätt stolt med dagens motion! Speciellt med tanke på hur mycket skräp jag fått i mig under helgen som var :)
 
Har landat riktigt bra i det här nu och det känns riktigt bra! Jag ser verkligen fram emot dessa fyra och ett halvt års studerande och min framtid som lärare!
På onsdag ska jag iväg och kolla på en lägenhet också, troligtvis väldigt många som sökt så chansen är väl inte så stor men hoppas kan man ju alltid göra! :)
 
Nu ska jag laga lite matlådor och sen blir det att dyka ner i böckerna igen!

The past presents the future

DATUM: 2012-10-21 / TID: 01:24:00
PUBLICERAT I: Vardagligt / KOMMENTARER: (0)
Hej vänner!
Uppdateringen ligger väl inte på topp men denna gång är det för att vi har en tenta snart som vi måste plugga till.. Har en massa pysselprojekt som jag vill göra men för lite tid.. Får väl unna mig lite efter tentan! 
Så här såg det ut under mina plugg-timmar idag. Fick ganska mycket gjort faktiskt men det blir mer imorgon!
 
Råkade snubbla in på ikea även idag och fynda lite små ljuslyktor så nu har jag fått det väldigt mysigt i mitt lilla rum! Ljuslyktan längst fram pyntade jag själv ikväll genom att freestyle-virka en liten spets som jag limmade på, läckert va? :)
 
Kvällen har spenderats med moster Ingela, vi har pratat inspiration, skola, pyssel, smink och så har jag fixat hennes naglar! Eftersom hon jobbar som barnfotograf testade jag att rita lite roligt på hennes naglar, blev rätt häftigt! 
Har varit väldigt roligt att få ha moster här under helgen, gör liksom att hemlängtan dämpas lite grann!
Dags att sova, morgondagen innehåller mer plugg!

What exactly is the function of a rubber duck?

DATUM: 2012-10-07 / TID: 21:53:11
PUBLICERAT I: Kreativt - Syslöjd / KOMMENTARER: (0)
Söndagen har jag spenderat med att tvätta, städa och laga matlådor. Detta tog som tur var inte hela dagen så det fanns även tid för lite kreativitet och serietittande! :)
Gårdagen spenderades mestadels i sängen med datorn på magen, helt slut efter fredagens festligheter.. Men man kan säga att jag tagit igen det idag med allt jag fått gjort! 
Resten av kvällen ska jag bara ta det lugnt och ladda upp inför kommande veckas VFU (praktik) som jag ska ha på en skola i Norrköping, kommer nog bli riktigt roligt! 
 
Började dagen med lyxig söndagsfrukost! :)


Började virka mormorsrutor till min filt!
 
Även om den är långt ifrån klar så har jag kommit en liten bit på väg i alla fall!
 
Slänger in en bild från i fredags också! Kvällen började med finsittning i och med Lärarsektionens 10-års jubileum och sedan fortsatte festligheterna på Hg! :)

We must all face the choice between what is right and what is easy

DATUM: 2012-10-03 / TID: 23:24:00
PUBLICERAT I: Vardagligt / KOMMENTARER: (0)
Jag har fått godkänt på min första tenta! Trodde jag skulle ramla omkull när jag fick veta, har varit så sjukt nervös! Detta betyder att min första kurs är avklarad! :)
 
Råkade snubbla in på en garnaffär och Panduro idag.. Farligt säger jag bara!
Men man får se det positivt, nu har jag ändå lite material ifall jag blir pysselsugen! :)

Det är inte smart att börja på nya projekt på kvällen, när jag börjat vill jag ju inte sluta förrän det är klart..
 
Efter min lilla shoppingtur tog jag lunch på Taco Bar och sen var det dags att knata vidare till NH för föreläsning. En ofängslande föreläsare resulterade i en tidigare buss hem. På kvällen tog jag bussen in till stan för att hälsa på Emelie! :)
Nu är det dags att krypa ner under täcket och få lite sömn inför morgondagens plugg!